Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pořádek v poště

Stává se vám někdy, že zapomenete zaplatit složenku? Nebo někde založíte a víc už nenajdete pozvánku na zajímavou akci? Jistě nejste sami. I já s tím mívám problém. Například včera jsem si šla vybrat na poštu penízky, které mi přišly, poslední možný den. To jsem celá já. Složenka totiž vězela někde v šuplíku, kam mé oko nedohlédne a raději to tam ani neprohrabuju, mohlo by hrozit, že tam najdu mnohem víc věcí. Samozřejmě je ale nesmírně trapné, když vám přijde upomínka, že jste zapomněli uhradit nějakou fakturu. Přitom jste to neudělali úmyslně, jen jste na to zapomněli, onen papírek s číslem účtu a podrobnými detaily leží někde v prostorách vašeho bytu. Nebojte, dnes uděláme takovému nepořádnictví přítrž. A zároveň se pobavíme u tvoření. Pojďme na to. Udělejme si pořádek v poště.

Potřebujeme:

vlnitý tvrdý papír různých barev
tvrdý papír bílý
nůžky
lepidlo (použila jsem Chemoprén)
oboustrannou lepící pásku
lepící štítky

Postup:

Z vlnitého papíru si nastříháme kapsičky. Rozměry si zvolte dle potřeby. Ty poskládáme a přilepíme k tvrdému bílému papíru. Chemoprén sice delší dobu zasychá, ale na druhou stranu zase výborně drží.
Vyrobte si na počítači nebo ručně štítky s názvy "Pošta", "Založit" a "Vyřídit". Nalepte je na kapsář.
Ze zbytků vlnitého papíru si nastříhejte různé ozdůbky, které zkrášlí vaše kapsičky, já jsem například zvolila dvoubarevná kvítečka. Nelepte je na kapsy.
Na závěr si oboustrannou lepící páskou připevněte kapsář někam do bytu. My jej máme zboku vestavěné lednice.

Jak s kapsářem pracovat?

Každý den, jakmile se vám do rukou dostane pošta, hned ji vytřiďte. Co je třeba jen založit do rodinné evidence, hoďte do kapsy "Založit". Jsou to například výpisy z účtů, výpisy z úvěrových účtů, různá potvrzení apod.
Veškeré složenky a faktury zakládejte do kapsy "Vyřídit". Vyhraďte si jeden den v týdnu, který máte ráda, a ten den věnujte pár minut na vyřízení nahromaděné korespondence. Alespoň nic nepromeškáte a platit fakturky budete včas. Zkuste to! Opravdu to funguje.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář