Jdi na obsah Jdi na menu
 


Korálkový stromeček - jak ho zasadit


koralkovy stromek

Korálkový stromeček může být hezkou dekorací, nebo originálním dárkem. Tento článek není přesným návodem na jeho výrobu, spíš zde najdete pár nápadů jak stromeček zasadit.

Stromeček můžeme vyrobit, z korálků, minerálů, skleněných zlomků, nebo plastových pokovených korálků ve tvaru lístečků.

Při jeho výrobě začínáme od lístků, pokračuje přes stáčení drátků do jednotlivých větviček, které stočíme do kmene. Nakonec kmen rozdělíme na jednotlivé kořeny a opět stočíme.

koralkovy stromek

Zde je ukázka uštípnutých kořenů, stromeček je na kámen přilepen pomocí vteřinového lepidla. Kořen je potřeba přilepit v několika bodech.

koralkovy stromek

Další ukázka je klasika. Jednotlivé kořeny omotáme kolem kamínku a utáhneme. I zde si můžeme nejprve stromeček přilepit – střed kmene přilepíme ke kamínku a po přilepení omotáme okolo kamínku jednotlivé kořeny.

koralkovy stromek

Na dalším obrázku je stromeček opět přilepený, kolem kmenu jsou ještě přilepené drobné kamínky, které kořen zcela zakrývají.

koralkovy stromek

Podobný způsob jako na předchozím obrázku, jen kořen je oblepený směsí písku rozmíchaného v lepidle herkules. Pozor, než nanesete „pískovou pastu“, je třeba aby byl stromeček ke kamínku přilepený.

koralkovy stromek

Na poslední fotce je stromeček jednoduše zasazený v malém květináčku. Je dobré jej přilepit ke kamínku a ten zahrnout hlínou, či oblázky, nebo jej můžete přilepit rovnou na dno květináče.

koralkovy stromek

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář